Kasteelmuseum Julie Postel

In het souterrain van het kasteel bevindt zich Kasteelmuseum Julie Postel. Daar wordt op verrassende wijze de rijke historie van het kasteel, zijn voormalige eigenaren én de huidige religieuze bewoners belicht. Naast het Kasteelmuseum kunt u op verzoek en onder leiding van een gids het 18e-eeuwse historische gedeelte bezoeken, met haar 17e-eeuwse ridderzaal.

De zwerftochten van Julie Postel en de plaatsen waar de zusters actief zijn (geweest) zijn in kaart gebracht. Door middel van een tijdlijn kunt u de ontwikkeling van de congregatie zien. Voorts kunt u kennismaken met de missies van de zusters in binnen- en buitenland en kunt u de nagebootste huiskapel bezichtigen in de Ridderzaal.
Tevens zijn er diverse vertrekken te bezichtigen die ingericht zijn in de sfeer van vroegere tijden zoals: Biedermeierkamer, Antichambres, Missiekamer en de ziekenhuiskamer. Ook zijn er verschillende habijten van de zusters van Julie Postel in het kasteel tentoongesteld.

Het kasteel wordt door de zusters bij gelegenheid nog gebruikt voor vergaderingen, representatieve doeleinden en rondleidingen.

Ziekenkamer ingericht in de sfeer van vroegere tijden

Kamer ingericht in de Empire stijl, genoemd naar het keizerrijk van Napoleon Bonaparte

Kamer ingericht in Neo-renaissancestijl uit de periode van Koning Willem II